burger
BOSTON SCIENTIFIC INSTITUTE FOR ADVANCING SCIENCE SHANGHAI

BOSTON SCIENTIFIC INSTITUTE FOR ADVANCING SCIENCE SHANGHAI

See the gallery

The project was awarded the Bronze Medal at the REKA International Design Award 2019 ceremony during design week in Kuala Lumpur.
Boston Scientific is a leading company in designing and manufacturing of medical devices. The main purpose of Shanghai’s 35th-floor project was to accommodate distinct office functions of the Institute for  Advancing Science (IAS). 

The facility is a combination of offices, classrooms, laboratories and creative areas, which serve as a main training area for physicians and technicians operating Boston Scientific medical devices.

The first step when designing a project like this is to ask questions. We asked Boston Scientific leaders how they see the future of their business. 

Their answer is what inspired the design for the project: “It is becoming the most enviable company with great experience in the medical field.”

With that in mind, we looked for design that would express futuristic approach with experience and let the visitors understand Boston Scientific’s principles.

Moving from the big picture to the details, we asked Boston Scientific’s employees about futuristic projects they were working on and what technologies they were currently implementing. We were surprised to find that one of the most impressive tech solutions being implemented was not directly related to medical science. Employees were using the IoT and big data in collaborative works to bring scientists and inventors from across the globe together to help push ahead medical science. 

In order to utilize the space in a variety of ways, an entire floor has been designed with minimal visible borders between particular functions. Visitors are able to see laboratory work and the showroom area without interfering with office workers, and trainees can move flawlessly between laboratories and meeting and training rooms. Furthermore, we wanted the showroom area to be interconnected by reflecting lights off metallic wires on the ceiling, which represent the IoT and big data flow.

Finally, Boston Scientific’s products are designed for humans, so it was important to relate to nature and elements of the body. As the company is becoming a core for the medical science field, we decided to use the human core – skeletal structure – as inspiration for the showroom, wrapping it around select areas to underline their importance.

Features

Project BOSTON SCIENTIFIC INSTITUTE FOR ADVANCING SCIENCE SHANGHAI
Concept design team: Katarzyna Polus, Maciej Debicki, Sergey Vaskin
Administration and project operation: Tracy Bi, Andrey Arkhipov
Design development and BIM management: Andrii K., Oleksandr M., Tatijana G., Arseniy I., Denis Z., Vladislav T.
Parametric design development:  Arsenii I.
Project management:  Tyler Zhang, Knight Frank
Area: 1200 sqm
Location: Shanghai, China
Status: Completed in July 2019