burger
MILLIKEN & CO SHOWROOM AND OFFICE SHANGHAI

MILLIKEN & CO SHOWROOM AND OFFICE SHANGHAI

See the gallery

The main task was to reflect the culture and spirit of the company through design elements. One such element is the logo wall. It welcomes the visitors of the showroom and represents the main message of the company. The logo wall is made of more than two hundred paracords of blue color randomly arranged in space and connecting 2 floors. Light passing through the logo wall falls on a white surface and creates a unique shadow pattern.

The main goal was to maximize openness and to combine all functions into one single bright and interconnected space. All important areas are located closer to daylight. The rest, such as a cafeteria and meeting rooms, are arranged closer to the center of the floor plate. The open workspace and the showroom are located on two opposite sides. The special shape of the collaboration bar table leads visitors to the showroom.

The display wall is one of the most important elements in the project. This wall is designed in a way to help the presenter to change the layout for specific needs within a few minutes. The display system allows you to create a composition from any number of modules. A typical composition varies from 2 to 8. Since products are modular, each of the segments allow holding one sample of the carpet. The system is made of a series of metal pins with magnetic mounts and a movable steel plate with a Velcro layer.

Features

Project MILLIKEN & CO SHOWROOM AND OFFICE SHANGHAI
Concept design team: Katarzyna Polus, Maciej Debicki, Sergey Vaskin
Administration and project operation: Tracy Bi, Andrey Arkhipov
Design development and BIM management:  Andrii K., Oleksandr M., Tatijana G., Arseniy I., Denis Z., Vladislav T.
Project management:  Tyler Zhang
Area: 600 sqm
Location: Shanghai, China
Status: Completed in February 2020