burger
SHERWIN WILLIAMS HQ OFFICE SHANGHAI

SHERWIN WILLIAMS HQ OFFICE SHANGHAI

See the gallery

Sherwin Williams is a global manufacturer of paints and coatings. Boosting its presence in the Asian market, the company decided to open a new China headquarter in Shanghai. Over 5000 sqm area is shared between two functions: showroom and office space.

As the company is providing paints and coatings for multiple industries, hence it was crucial to express SW innovative products inspirations in a unified way. When trying to capture a photo of products SW is providing coatings for, there is one thing in common – colours. When trying to zoom such a photo in – you see that every picture contains pixels, the smallest graphic elements holding only one important piece of information – colour codes. Pixels became our key design element, on both: big and small scales. Arrangement of particular functions follows pixels arrangement, where special areas are distinct by rotating them. And then those particular functions contain smaller pixels – modular boxes defining spaces, expressing colours, presenting a variety of products in one, unified way.

For the company to impress employees in a similar way they want to impress customers, we designed an agile working space with multiple collaboration areas, comfortable and functional meeting rooms and always available private office areas. Different floors contain different colours codes, allowing employees to navigate throughout the space and making it a fun space to work.

The project constructed by PLUSspace International

Features

Project SHERWIN WILLIAMS HQ OFFICE SHANGHAI
Concept design team: Katarzyna Polus, Sergey Vaskin, Maciej Debicki
Area: 5000 sqm
Location: Shanghai, China
Status: Completed in May 2019